Lična karta

Lična karta

devojcice

PU – Dečji vrtić „Zemlja čuda“ obavlja svoju delatnost u objektima koji se nalaze u ul. Petefi Šandora 27, u Novom Sadu. Objekati su namenski građeni 2002. godine, kada je i vrtić počeo sa radom.

 

U jednom objektu nalazi se prostor za boravak dece koji obuhvata tri prostorije za rad, garderobu, sanitarne prostorije, kancelariju direktora Ustanove i čajnu kuhinju. U tom objektu boravi mešovita grupa (4 i 5 godina) koja broji oko 30 dece.

Prostorije za rad u privatnom vrtiću „Zemlja čuda“

drustvena soba

Prostorija u kojoj se nalazi pozornica, školska tabla, muzički instrumenti, društvene igre i sl, a deca je zovu DRUŠTVENA SOBA. Ova soba ima izlaz na terasu koja je natkrivena i koja vodi do dvorišta vrtića. ATELJE u kom se nalaze štafelaji, razni materijali i sredstva potrebna za rad u ateljeu. I ova prostorija ima izlaz prema dvorištu vrtića. Ona predstavlja mesto za igru, istraživanje i izražavanje dece. Prostorija u kojoj se nalaze biblioteka, kutak za fizičku aktivnost, bebi kutak, frizerski salon, kuhinjica i sl. GARDEROBA se nalazi u neposrednoj blizini velike sobe i sanitarnog čvora. Opremljena je ormarićima za odlaganje ličnih stvari, klupicama, stolicama,vešalicama za jakne i držačima i policama za obuću. Sanitarne prostorije opremljene su tako da po visini i veličini sanitarnih elemenata odgovaraju deci.

 

U drugom objektu borave mlađa, predškolska grupa i deca iz produženog boravka.

Prostorije za mlađu grupu nalaze se u prizemlju. Jedna manja soba opremljena je mekanim nameštajem i deca je zovu MEKANA SOBA. U njoj deca mogu da čitaju knjige, igraju se u kuhinjici, bebama, automobilčićima i sl. Veća prostorija opremljena je stolovima, stolicama i tu se deca igraju igračkama koje iziskuju sedenje za stolovima, i koriste sredstva i materijale koji iziskuju ove uslove.

Na spartu objekta nalaze se prostorije koje koriste deca PREDŠKOLSKE GRUPE i PRODUŽENOG BORAVKA. Prostorije su opremljene prema potrebama ove dece. Deca takođe koriste i zajednički prostor koji je namenjen za igru. U objektu se nalaze sanitarni čvorovi za decu i odrasle i prihvatna kuhinja i trpezarija u kojoj deca obeduju. Deca koriste garderobu za odlaganje svoje odeće i obuće.

 

dvoriste 2

Deca kod nas najviše vole da se igraju u dvorištu vrtića gde se nalaze dve kućice (jedna ima tobogan), peščanik, brdo, drveće i velika travnata površina.