Novosti

  • Zemlja čuda, dečji vrtić

Počinje sa radom Osnovna škola “TVRĐAVA“

Datum: februar 13, 2015 Autor: zemljacuda Kategorija: Novosti

Od septembra 2015. godine počinje sa radom nova privatna Osnovna škola “TVRĐAVA“, čijem otvaranju prethodi 12 godina iskustva u radu s decom u Predškolskoj ustanovi – Dečjem vrtiću „Zemlja čuda“. Naša škola je osmišljena tako da deci pruža podsticajno okruženje za napredovanje i rad. U Osnovnoj školi “TVRĐAVA“ program će se realizovati prema propisima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ali na način koji omogućava deci da budu kreatori nastave, aktivni učesnici i inicijatori, a učitelji i nastavnici – vodiči kroz vaspitno-obrazovni proces.

 

Kroz naš rad podsticaćemo logičko zaključivanje, apstraktno mišljenje, razvoj intelektualnih sposobnosti i kreativni pristup učenju i sticanju novih znanja.

Misija Osnovne škole “TVRĐAVA“ jeste da deca znanje koje steknu u našoj školi umeju da primene u daljem obrazovanju i životu; da razviju toleranciju i poštovanje različitosti kod ljudi, kao i empatiju i samopoštovanje.

Vizija: negovaćemo individualnost učenika, kvalitetne ljudske vrednosti (iskrenost, otvorenost, samostalnost, slobodu govora, samopoštovanje, radne navike, prijateljstvo, vedrinu, kreativnost), želju za životom i radost življenja, sa ciljem da opravdamo ukazano poverenje.

 

RADNO VREME ŠKOLE:

CELODNEVNA NASTAVA: 8-16h

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI: 16-18h

 

Program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u našoj školi biće realizovan tako da deca, u modernom i kreativno dizajniranom prostoru:

učenica

 

·      nauče da uče, nauče zašto uče i kako da to znanje primene u životu i radu;

·      istražuju, eksperimentišu i stiču znanja na zanimljive načine;

·      kroz metode AKTIVE NASTAVE budu kreatori nastave, a ne puki posmatrači;

·      sa osmehom dolaze u školu i sa osmehom odlaze kući.

 

Zašto baš mi?

 

1.   SIGURNO DETE – BEZBRIŽAN RODITELJ
Osećajte se bezbrižno dok Vaše dete boravi u bezbednom okruženju Osnovne škole „Tvrđava“, gde se o njegovom fizičkom i psihičkom razvoju brinu stručna lica. Objekat u kojem borave đaci i osoblje škole uliva sigurnost i pruža osećaj opuštene atmosfere za rad i boravak.

2.    CELODNEVNA NASTAVA

U pažljivo osmišljenom programu i načinu rada, Vaše dete će sa osmehom dočekivati nove školske zadatke. Sve obaveze vezane za školu završavaju se u školi uz podršku i kontrolu učitelja i nastavnika. Organizacija rada škole pruža Vam mogućnost provođenja kvalitetnog slobodnog vremena s Vašom decom.

3.    PODSTICAJNO OKRUŽENJE

Mali broj učenika u odeljenjima doprinosi kvalitetnijem radu, kao i mogućnosti individualizacije rada s decom kroz uvažavanje jedinstvenosti i posebnosti svakog deteta. Sama škola je projektovana i organizovana kao podsticajno okruženje za život i rad. Napredni programi i metode rada (NTC sistem učenja, AKTIVNO UČENJE…) doprineće boljim rezultatima Vaše dece.

4.    ZDRAVA SOCIJALNA SREDINA

Mi negujemo drugarstvo, toleranciju, poštovanje, empatiju, samopoštovanje, iskrenost, otvorenost, vedrinu i kreativnost.

5.    ISHRANA

U našoj školi obezbeđeni su svi potrebni obroci, koji su pažljivo odabrani i organizovani kako bi pospešili zdrav rast i razvoj Vašeg deteta.

6.    SARADNJA S RODITELJIMA

Radićemo na kvalitetnoj saradnji s roditeljima kako bi protok informacija o deci bio dvosmeran i uzajamno koristan.

MI želimo:

·      da praćenjem psiho-fizičkog razvoja svakog učenika omogućimo najkvalitetniju uslugu za decu i roditelje, kao i da podstaknemo đake da daju maksimum u toku obrazovnog procesa;

·      da pripremimo svakog učenika za dalje obrazovanje koje on želi i bira za sopstvenu budućnost;

·      da intezivno učenje stranih jezika i njihova primenjivost u praksi (engleski, nemački i francuski) pomogne u širenju vidika vezanih za školovanje i život uopšte, kao i da doprinese što većoj otvorenosti ka drugim kulturama;

·      da stručni kadar koji radi u našoj školi bude samosvestan i da ima želju za usavršavanjem i napretkom, kako bismo svi bili sposobni da idemo u korak s razvojem tehnologije, nauke i sistema učenja i budemo otvoreni za uvođenje internacionalnih metoda obrazovanja;

·      da vannastavne aktivnosti koje su organizovane u školi uštede Vaše vreme i vreme Vašeg deteta.

Za više informacija možete nas kontaktirati od ponedeljka do petka, 9-15h, na broj telefona (+381 21) 504 387