ZEMLJA ČUDA, DEČJI VRTIĆ

Počinje sa radom Osnovna škola “TVRĐAVA“

Osnovna škola “TVRĐAVA“

Od septembra 2015. godine počinje sa radom nova privatna Osnovna škola “TVRĐAVA“, čijem otvaranju prethodi 12 godina iskustva u radu s decom u Predškolskoj ustanovi – Dečjem vrtiću „Zemlja čuda“. Naša škola je osmišljena tako da deci pruža podsticajno okruženje za napredovanje i rad. U Osnovnoj školi “TVRĐAVA“ program će se realizovati prema propisima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ali na način koji omogućava deci da budu kreatori nastave, aktivni učesnici i inicijatori, a učitelji i nastavnici – vodiči kroz vaspitno-obrazovni proces.

Kroz naš rad podsticaćemo logičko zaključivanje, apstraktno mišljenje, razvoj intelektualnih sposobnosti i kreativni pristup učenju i sticanju novih znanja.

Misija Osnovne škole “TVRĐAVA“ jeste da deca znanje koje steknu u našoj školi umeju da primene u daljem obrazovanju i životu; da razviju toleranciju i poštovanje različitosti kod ljudi, kao i empatiju i samopoštovanje.

Vizija: negovaćemo individualnost učenika, kvalitetne ljudske vrednosti (iskrenost, otvorenost, samostalnost, slobodu govora, samopoštovanje, radne navike, prijateljstvo, vedrinu, kreativnost), želju za životom i radost življenja, sa ciljem da opravdamo ukazano poverenje.

RADNO VREME ŠKOLE:

CELODNEVNA NASTAVA: 8-16h

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI: 16-18h

Program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u našoj školi biće realizovan tako da deca, u modernom i kreativno dizajniranom prostoru:

·      nauče da uče, nauče zašto uče i kako da to znanje primene u životu i radu;

·      istražuju, eksperimentišu i stiču znanja na zanimljive načine;

·      kroz metode AKTIVE NASTAVE budu kreatori nastave, a ne puki posmatrači;

·      sa osmehom dolaze u školu i sa osmehom odlaze kući.

Zašto baš mi?

1.   SIGURNO DETE – BEZBRIŽAN RODITELJ
Osećajte se bezbrižno dok Vaše dete boravi u bezbednom okruženju Osnovne škole „Tvrđava“, gde se o njegovom fizičkom i psihičkom razvoju brinu stručna lica. Objekat u kojem borave đaci i osoblje škole uliva sigurnost i pruža osećaj opuštene atmosfere za rad i boravak.

2.    CELODNEVNA NASTAVA

U pažljivo osmišljenom programu i načinu rada, Vaše dete će sa osmehom dočekivati nove školske zadatke. Sve obaveze vezane za školu završavaju se u školi uz podršku i kontrolu učitelja i nastavnika. Organizacija rada škole pruža Vam mogućnost provođenja kvalitetnog slobodnog vremena s Vašom decom.

3.    PODSTICAJNO OKRUŽENJE

Mali broj učenika u odeljenjima doprinosi kvalitetnijem radu, kao i mogućnosti individualizacije rada s decom kroz uvažavanje jedinstvenosti i posebnosti svakog deteta. Sama škola je projektovana i organizovana kao podsticajno okruženje za život i rad. Napredni programi i metode rada (AKTIVNO UČENJE…) doprineće boljim rezultatima Vaše dece.

4.    ZDRAVA SOCIJALNA SREDINA

Mi negujemo drugarstvo, toleranciju, poštovanje, empatiju, samopoštovanje, iskrenost, otvorenost, vedrinu i kreativnost.

5.    ISHRANA

U našoj školi obezbeđeni su svi potrebni obroci, koji su pažljivo odabrani i organizovani kako bi pospešili zdrav rast i razvoj Vašeg deteta.

6.    SARADNJA S RODITELJIMA

Radićemo na kvalitetnoj saradnji s roditeljima kako bi protok informacija o deci bio dvosmeran i uzajamno koristan.

MI želimo:

·      da praćenjem psiho-fizičkog razvoja svakog učenika omogućimo najkvalitetniju uslugu za decu i roditelje, kao i da podstaknemo đake da daju maksimum u toku obrazovnog procesa;

·      da pripremimo svakog učenika za dalje obrazovanje koje on želi i bira za sopstvenu budućnost;

·      da intezivno učenje stranih jezika i njihova primenjivost u praksi (engleski, nemački i francuski) pomogne u širenju vidika vezanih za školovanje i život uopšte, kao i da doprinese što većoj otvorenosti ka drugim kulturama;

·      da stručni kadar koji radi u našoj školi bude samosvestan i da ima želju za usavršavanjem i napretkom, kako bismo svi bili sposobni da idemo u korak s razvojem tehnologije, nauke i sistema učenja i budemo otvoreni za uvođenje internacionalnih metoda obrazovanja;

·      da vannastavne aktivnosti koje su organizovane u školi uštede Vaše vreme i vreme Vašeg deteta.

Za više informacija možete nas kontaktirati od ponedeljka do petka, 9-15h, na broj telefona (+381 21) 504 387

NOVOSTI

TEME