PREDŠKOLSKA GRUPA

ZEMLJA ČUDA, DEČJI VRTIĆ

PREDŠKOLSKA GRUPA

Priprema za školu „ne dešava“ se samo u godini pred polazak u školu, već od prvog dana kada se dete rodi.

Taj  proces  pripreme se  kod nas nastavlja dolaskom u  mlađu grupu. Najveću ulogu u tome ima roditelj pri čemu mu je ceo naš tim stručnjaka na raspolaganju kako bi svako dete razvilo svoje potencijale.

U ovoj grupi sa decom rade dva vaspitača i  akcenat im je na pripremi dece za polazak u školu. Sve ranije započete i razvijane spremnosti- gotovosti (kognitivna, socijalno-emotivna, fizička i motorička, govorna, motivaciona) su podignute na viši nivo i dobijaju finalni rezultat.
One su bitne za novo razdoblje koje ih čeka kako bi mu se uspešno i na najlakši način prilagodili.
Tokom boravka u predškolskoj grupi radi se na početnom opismenjavanju, rešavanju osnovnih matematičkih operacija, ali ono što je važnije od slova i brojeva je da se radi na njihovom samopouzdanju i samostalnosti, kao i prihvatanju emocionalne različitosti.

Programi koji se realizuju u grupi i podržavaju opravo gore sve navedeno  su :

Podsticanje dečjeg samopoštovanja putem kooperativne komunikacije

„Mi smo Zemljani“ Nikolaj Nikolajevič Veresov

Pokreni se- program fizičkog vaspitanja

Program „Mind up“

e-Twinning

Više o programima

Važan segment rada nam je saradnja sa roditeljima i lokalnom sredinom.
Roditelje uključujemo kroz informisanje i dogovore o projektima, nabavci određenih sredstava, prezentovanju zanimanja ili hobija kao i kroz davanju podrške svakodnevnom radu.
Deca tokom godine idu u šetnje, obilazak grada, jednodnevne izlete, višednevne ekskurzije, učestvuju u sadnji i održavanju Bio bašte, posećuju Adrenalin park, učestvuju u manifestacijama i raznim likovnim konkursima.

Ova grupa boravi u tri prostorije koje su ogranizovane u zavisnosti od projekata koji se  realizuju. Prostorije su  opremljene svim potrebnim sredstvima i materijalima koji su deci na dohvat ruke. Prostor organizuju i uređuju zajedno vaspitači i deca pri dolasku u ovu grupu, tako da prave prostor po svojoj meri. Iz jedne od soba izlazi se na terasu koja vodi direktno u dvorište vrtića. Deca koriste  i trpazariju smeštenu u donjem delu objekta za vreme doručka (od 8h do 9h) i ručka (12:30 do 13h). Pored ovih obroka deca u svojim sobama imaju još dve užine (10h voćna i 14:30h slatko/slana).

AKTUELNOSTI

TEME